КАТАЛОГ НА ФУЛБРАЈТОВИ СТИПЕНДИИ ЗА МАКЕДОНИЈА ЗА АКАДЕМСКА 2018-2019 ГОДИНА
24.02.2017

Програмата на Бирото за образование и култура на САД, Fulbright, распишува конкурси за доделување на грантови за академската 2018-2019 година. За македонските граѓани понудени се три видови на грантови: еден исклучиво за академската заедница и два за академската заедница и квалификувани професионалци надвор од неа.

Каталогот на Фулбрајт стипендии за Македонија може да го погледнете на следниот линк.

ПРИЈАТЕЛИ